Пред журналисти в кулоарите на парламента премиерът Кирил Петков коментира днешния

...
Пред журналисти в кулоарите на парламента премиерът Кирил Петков коментира днешния
Коментари Харесай

Премиерът за пътните ремонти: Няма да дадем над 600 млн. лева със затворени очи

Пред публицисти в кулоарите на Народното събрание министър председателят Кирил Петков разяснява днешния митинг на превозвачите пред Народното събрание. Те недоволстват от поредното отсрочване на ремонтите по пътищата. 

Предишното държавно управление е предписание така наречен ТРП (Текущ ремонт и поддържане - б. ред.) Под това име са скрити действителни цялостни поправки на пътища. Това значи, че тези компании са правили поправки на пътища, само че не дават никаква гаранция за осъществяването. Тази неправда би трябвало да се откри преди да им се изплатят парите. Трябва да се види какъв брой от тези поправки са осъществени, да има действителен надзор, съобщи Петков, съобщи кореспондент на.

Няма никакъв различен метод, с изключение на договорите да минат през Народното събрание, тъй като в случай че някой от Министерски съвет ги утвърди, той ще бъде на ръба на закона. Ние не желаеме да създадем това, би трябвало да мине през Народното събрание. Въпросът беше отсрочен, тъй като би трябвало да сме сигурни, че в предлагането са заложени верните контролни механизми. Не е въпросът да се разплатят над 600 млн. лв. със затворени очи, а да сме сигурни, че когато се разплатят, има контролни механизми, сподели още министър-председателят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР